Trufla, to czekoladka, którą z dzieciństwa pamięta chyba każdy z nas. Są to mięciutkie, czekoladowe cukierki, które swój renesans przechodzą podczas uroczystości weselnych, jednak w nieco zmienionej formie.
W wydaniu ślubnym są, to cukierki podane na patyku w formie najczęściej kolorowych kuleczek. Całokształt cukierków, tak naprawdę zależy od inwencji twórczej Pary Młodej oraz zdolności cukiernika. Mogą przybrać kształt kwiatów, serduszek, zwierzątek itd.
Są bardzo wygodną formą przekąski - deseru, który za sprawą jednego kęsa znika, nie sprawiając gościom zakłopotania typu: jak to ugryźć, czy coś mi spadło..., ubrudziłam się....?
W wydaniu ślubnym są, to cukierki podane na patyku w formie najczęściej kolorowych kuleczek. Całokształt cukierków, tak naprawdę zależy od inwencji twórczej Pary Młodej oraz zdolności cukiernika. Mogą przybrać kształt kwiatów, serduszek, zwierzątek itd.
Są bardzo wygodną formą przekąski - deseru, który za sprawą jednego kęsa znika, nie sprawiając gościom zakłopotania typu: jak to ugryźć, czy coś mi spadło..., ubrudziłam się....?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz